Alta Badia sezonu započinje gurmanskim kreacijama

Posljednjih godina Alta Badia sve uspješnije spaja skijanje je i vrhunske gastronomske užitke. Alta Badia sezonu započinje gurmanskim kreacijama.

U VIP Loungeu kod žičare na stazi Gran Risa pripremt će se vrhunski specijaliteti, a uz to gosti će moći u utrkama i puno boljem pogledu od onog sa tribina.

Alta Badia sezonu započinje gurmanskim kreacijama                           Alta Badia sezonu započinje gurmanskim kreacijama

U nedjelju, 16. prosinca, kulinarsko iskustvo počinje ranim doručkom na kom će gosti moći probati slastice koje će pripremati čuveni Richard Wieser iz lokalne slastičarne “I Dolci di Ricky”.

Menu za ručak kreirat će dva kuhara okićena Michelinovim zvjezdicama Gerhard Wieser** (Restoran Trenkerstube u hotelu Castel, Tyrol/Merano) i Alfio Ghezzi**(Locanda Margon u vlasništvu Cantine Ferrari, Ravina/Trento). Izbor sireva i suhomesnatih proizvoda bit će posluženi za predjelo, a zatim ćete uživati nekoliko sljedova koje će ovi chefovi pripremiti.

Alta Badia sezonu započinje gurmanskim kreacijama

U ponedjeljak navečer, lokalni chef Andrea Irsara (iz restorana gourmet hotela Gran Ander) će u društvu Karla Baumgartnera* pripremati specijalitete s roštilja.

Wine bar Gran Risa Alpine Stube, toplo i ugodno malo arhitektonsko čudo u sklopu VIP loungea servirat će samo najbolja vina Južnog Tirola.

Alta Badia sezonu započinje gurmanskim kreacijama

Novost u Lounge je Gran Risa Style lounge bar gdje će se gosti moći opustiti u elegantnom i sofisticiranom okruženju, uz koktele najboljih barmena iz Bonaventura Maschio.

Ulaznica uključuje i pristup tribini “La Crusc”, ulaz na žičaru i VIP Lounge, menu u četiri slijeda i ulaz u Gran Risa Style bar.

Cijena za Veleslalom u nedjelju 16. prosinca je 240 Eura, a za paralelni slalom u ponedjeljak 17. 170 Eura. Dodatne informacije su dostupne na www.skiworldcup.it.

Alta Badia sezonu započinje gurmanskim kreacijama

ALTISSIMO – Najekskluzivniji Brunch na Dolomitima , novost u 2018/19

U tjednu svjetskog skijaškog Kupa održava se i najbolji kulinarski event. U ponedjeljak 17. od 11 do 17 sati održat će se i prvo izdanje gastro događanja “ALTISSIMO – The Dolomites’ Most Exclusive Brunch”.

Tri Michelinova chefa, predvođena Norbertom Niederkoflerom (restoran St. Hubertus Restaurant u hotelu Rosa Alpina, 3 Michelinove zvjezdice) predstavit će novu inicijativu branda koja bi trebala biti vrhunac desetog izdanja eventa A taste for skiing.

S Matteom Metulliom (Restoran La Siriola u Hotelu Ciasa Salares, 2 Michelinove zvjezdice), Nicolom Laeraom (Restoran La Stüa de Michil u Hotelu La Perla, 1 Michelinova zvjezdica) i Marcom Spinelliem (chef u Club Moritzino), Norbert Niederkofler bit će zvijezda ovog vrhunskog gastro događaja namijenjenog malom broju pažljivo odabranih gostiju.

 

Članak preuzet sa Travel Advisor – Magazin u kojem putnici pišu za putnike

Vlado Šestan
Vlado Šestan poznati je putnik i vlasnik uspješnog portala o putovanjima, Travel Advisor. Kao demonstrator skijanja i pasionirani putnik prošao je mnoge staze i autor je knjige Najljepša europska skijališta.

Povezani članci

Zadnje novosti

Kako odabrati skijašku opremu za početnike

Skijanje je divan sport…spoj planine, snijega i tišine pruža posebne užitke i svatko tko...

Budućnost skijaškog trčanja u Hrvatskoj

Pričamo s Lorenom Malec-Mlinarić o skijaškom trčanju. Maja: Lorena, molim te reci nam kakav je...

Zeleno ljeto St. Antona

St. Anton je poznato skijaško središte. Za mnoge najbolje u Austriji. Nije živo samo zimi...

10 najvećih skijališta svijeta

Znate li 10 najvećih skijališta svijeta? U koliko ste bili i skijali? Koliko imaju kilometara staza? Evo...

Kako odabrati ski opremu?

Skijanje je divan sport…spoj planine, snijega i tišine pruža posebne užitke i svatko tko je imao sreće osjetiti zadovoljstvo koje skijanje pruža, vjerojatno se zaljubio i sada na potpuno novi način planira svoje slobodno vrijeme i godišnji odmor. Bez obzira da li ste početnik ili povratnik, trebat ćete opremu.

Snowkite – posebna sloboda na snijegu

Da li možete zamisliti da se vozite u predivnoj prirodi po netaknutom snijegu, na...

Popularne kategorije